Aktualno

Jezus je rekel svojim učencem: »Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstu« (Mr 16,15) Tako smo v nedeljo 22.10.2017 tudi v naši župniji obhajali misijonsko nedeljo pri kateri so sodelovali naši veroučenci. S prošnjami in molitvijo ZDRAVA MARIJA smo se tudi mi spomnili vseh misijonarjev in misijonark, ki delujejo po širnem svetu in ljudem prinašajo in oznanjajo božjo besedo.

Natalija Vakselj

Fotogalerija!

Naše tradicionalno župnijsko romanje na Brezje smo imeli v soboto, 14. oktobra. Lep sončni dan je tako k Mariji Pomagaj pripeljal romarje iz različnih krajev Slovenije, ki so izročali Mariji svoje prošnje in zahvale. Po maši, ki je bila letos pri zunanjem oltarju, smo skupaj zapeli še litanije Matere Božje, sledilo je okusno kosilo, nato pa nas je pot  vodila proti popoldanskemu cilju našega romanja - v Planico. Skozi Kranjsko goro smo prispeli v dolino pod Poncami, kjer smo si ogledali obnovljene skakalnice in znamenito letalnico (velikanko).Ob kavi in klepetu je čas mineval hitreje, kdor je želel pa se je lahko s sedežnico povzpel na srednjo skakalnico in bil deležen pogleda v dolino, kakršnega imajo skakalci na svojih tekmah. Na dnu velikanke pa smo občudovali pogumneže, ki so se po jeklenici spuščali v dolino iz najvišjega zaletnega mesta. Med njimi sta bili tudi dve naši faranki Natalija in Anamarija. Sonce se je skrilo za goro in čas je bil, da smo se odpravili proti domu, pot na avtobusu pa smo si krajšali s petjem pesmi in pogovorom, na koncu pa zaključili z molitvijo.

Branko Jurejevčič

Fotogalerija!

Nedelja, 10. septembra, je bila v naši župniji malo drugače obarvana, in sicer so prostor pred daritvenim oltarjem napolnile šolske torbe v njih pa zvezki, učbeniki, peresnice in vsi drugi predmeti, ki jih otroci pridno uporabljajo v šoli. Dober teden nazaj so učenci po poletnih počitnicah zopet, nekateri pa prvič, zasedli šolske klopi. V naslednjem tednu pa se tudi pričnejo veroučne ure. Ravno v ta namen smo danes obhajali katehetsko nedeljo. Gospod župnik je v pridigi lepo nagovoril tako otroke kot starše, kaj je pomembno za doseganje naših šolskih in veroučnih ciljev, kako pomembni sta namreč ti dve stvari v življenju, saj nam pomagajo izoblikovati osebnost in nam pomagajo rasti, rasti v znanju in tudi veri do našega Boga. Otroci so prebrali prošnje in zahvalno molitev, skupaj pa smo v ta namen tudi zmolili Oče naš. Za res uspešno leto šolsko in veroučno leto, ki je pred nami, je gospod župnik še blagoslovil torbe in nas vse, da nam bo vse znanje, ki ga pridobivamo, vedno koristilo.

Nina Menič

Fotogalerija!

Starše otrok, ki bodo letos obiskovali prvi, tretji in osmi razred verouka vabimo, da skupaj s svojim otrokom pridejo k vpisu za verouk v naslednjih dneh:

 

za 1. razred v veliki učilnici – vhod iz zadnje strani župnišča:

ponedeljek, 28. avgusta od 9.00 do 11.00 in od 16.00 do 17.00

ponedeljek, 4. septembra od 16.00 do 17.00

K vpisu za prvi razred prinesite družinsko knjižico ali otrokov krstni list(obvezno!), če je bil krščen v drugi župniji. Lepo prosim, da ob vpisu poravnate tudi stroške za učbenik, delovni in liturgični zvezek ter dar za kurjavo, kar skupaj znaša 22 €.

- - - - - - - - - - - - - - - - -

za 3. razred v veliki učilnici – vhod iz zadnje strani župnišča:

torek, 29. avgusta od 9.00 do 11.00 in od 16.00 do 17.00

ponedeljek, 4. septembra od 17.00 do 18.00

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

za 8. razred v župnijski pisarni – glavni vhod

četrtek, 31. avgusta od 15.00 do 17.00

torek, 5. septembra od 16.00 do 18.00