Mesec maj je eden izmed najčudovitejših mesecev. Poleg tega, da narava kaže svoje čudeže v raznobarvnih cvetovih, da na vrtu pordečijo prve jagode in kmalu tudi češnje, je to mesec zahvale. Mesec zahvale naši materi Mariji. Tako se vsak dan zbiramo pri šmarnični pobožnosti, poleg tega, pa smo si v Malem Podlogu tretjo soboto v mesecu izbrali za blagoslov obnovljene kapelice.

Kapelica je bila obnovljena v letu 2006 in je bila sedaj že res potrebna ponovne obnove in prenove. Tako smo vsak po svojih močeh pomagali pri obnovi tega čudovitega objekta sredi vasice. Pozno pozimi in spomladi so bila opravljena vsa dela in tako je kapelica naše Božje Matere zasijala v sveži podobi.

19. maja smo tako zvečer združili šmarnice in blagoslov. Gospod župnik Ludvik je naredil čudovito sveto mašo, s katero smo se zahvalili, da se lahko vedno ozremo na Mati Marijo in se ji vedno priporočamo in izročamo v varstvo.

Po končani maši smo se še kar nekaj časa družili ob sladkih in slanih pregrehah izpod pridnih rok vaških žena in deklet.

Naj nas Mati Marija še naprej varuje pred hudim!

Nina Menič

Fotogalerija!