V nedeljo. 3. junija 2018, smo v Leskovcu praznovali 4. župnijski dan, ki je potekal na dvorišču Jožefove dvorane. Praznovanje smo pričeli slovesno s Telovsko procesijo in praznično sveto mašo. Procesija je bila še posebej lepa, kajti na čelu procesije so stopali otroci s košaricami polnimi cvetja, ki so ga trosili na vsaki postaji. Pevci so svojim ubranim petjem poskrbeli za res doživeto slovesnost, nekaj pa je k temu dodala tudi prekrasna narava. Mesec rožnik se je že v začetku pokazal v svoji najlepši luči, poln cvetja in ptičjega petja.

Druženje smo nadaljevali pod šotorom dvorišča Jožefove dvorane, ob domačem pecivu, hladni pijači in klepetu. Dopoldan smo si popestrili s kvizom, ki sta ga pripravila gospod župnik Ludvik in katehistinja Natalija. Mlajši otroci so se prijavili na kviz v dveh skupinah, prvo skupino otrok so sestavljali: David Pavlin, Naja Naglič , Lea Pirc, Teo Vidmar, Lan Pribožič iz, drugo pa: Domen Hočevar, Eva Pavlin, Vid Pirc, Matej Bajc in Eva Siter. Za las so zmagali otroci v skupini Domna Hočevarja. Pokazali so veliko znanja, za nagrado pa so prejeli tudi lepe nagrade. V drugem delu kviza sta tekmovala Nejc Praprotnik in Nina Levstik. S svojim zares dobrim znanjem sta navdušila prisotne, na koncu je za las zmagal Nejc. Tudi Nejc in Nina sta prejela lepi nagradi. Na koncu kviza smo iz publike povabili še dva »prostovoljca«, Benjamina Siter in Brigito Lakner. Kviz smo tako zabavno končali in se vsi skupaj precej naučili. Kviz je vodila Kristina Ogorevc Račič ob pomoči Anamarije Arh.

Sledilo je kosilo. Po kosilu smo se zelo razveselili glavne gostje Moravške Mare z njenimi pevkami. Pogovor z gostjo je vodila Branka Jenžur. Pevke so med pogovorom zapele stare ljudske slovenske pesmi. Gospa Mara nas je pošteno nasmejala. S pripovedjo o starih časih, o njenih talentih in ljubeznijo do slovenske ljudske pesmi in besede pa je navdušila vse prisotne. Še otroci so si prepevali njene pesmi.

Na koncu smo vsi nestrpno pričakovali tombolo in razglasitev nagrad. Tretja nagrada je bila samokolnica, orodje in vrtne rokavice, druga nagrada je bila celoletna naročnina tednika Družina, prva pa kolo. Tombolo je vodila Alenka Volčjak ob pomoči Katje Volčjak in Tjaše Žagar.

Celotno prireditev je povezovala Anja Šalamon.

Ob koncu se je gospod Župnik, Ludvik Žagar, vsem prisotnim zahvalil, še posebej tistim, ki so pomagali pri pripravi dogodka, voditeljem posameznih vsebin in sponzorjem, ki so omogočili tako lepo župnijsko druženje.

Kristina Ogorevc Račič

Fotogalerija!