Mesec oktober je mesec rožnovenske pobožnosti, ki ga v naši župniji vsako leto obeležimo z obiskom naše brezjanske Matere Marije. 

Tako smo se tudi letos s tremi avtobusi odpravili na romanje k Mariji pomagaj na Brezje.

Jutranja megla in nič kaj visoke temperature nam niso vzele upanja,veselja in vseh želja, ter prošenj, ki smo jih v svojih srcih pripravili za priporočilo k Mariji. 

Kmalu nas je na poti že pozdravilo sonce. Z molitvijo rožnega venca za srečno vožnjo in vse dobro, smo tako  srečno, varno ter pravočasno prispeli na Brezje. Hitro smo napolnili vse kotičke cerkve, nekateri so se udeležili spovedi, prav vsi pa svete maše. Tako napolnjeni z duhovno hrano smo se po končani sveti maši odpeljali zadovoljiti še naše okušalne brbončice in želodčke v nekaterim že znano gostišče Gala. 

V prijetnem in sproščenem pomenkovanju, smo dočakali vsak svoje kosilo in uživali v okusih, in druženju. 

Tako duhovno in telesno okrepčani, smo se odpravili še na zgodovinski izlet na Brdo pri Kranju, kjer smo si ogledali posestvo in prvi renesančni grad na Kranjskem, seveda le na zunaj. Trenutno ga obnavljajo. S pomočjo prijaznih vodičev smo izvedeli mnogo zanimivosti o pretekli zgodovini in prav tako o aktualnih dogodkih, ki se na posestvu odvijajo. Sprehodili smo se čez čudoviti drevored ter s pogledi in sluhom bili deležni tudi slavju poroke, ki se je ravno v trenutku našega ogleda odvijala nedaleč stran od nas. 

Z novimi vtisi in doživetji, že rahlo utrujeni, smo prispeli do naših avtobusov in se odpravili proti domu. 

Polni hvaležnosti, da nam je Bog namenil dobrega vremena, smo se poslovili drug od drugega z mislimi in željo, da se drugo leto zopet srečamo in delimo trenutke zadovoljstva na romanju k Mariji Pomagaj. 

Helena Arh

Fotogalerija!