ŠKOFIJSKO ROMARSKO SVETIŠČE NA ZAPLAZU vabi romarje v petek, 27. maja zvečer ob 19.00 in v soboto, 28. maja dopoldne ob 10.00 k slovesnemu prenosu relikvij in prvemu obhajanju godu blaženega Alojzija Grozdeta. Priporočamo osebni prevoz.

——————————————————–

PROŠNJI DNEVI pred praznikom Gospodovega vnebohoda bodo 30. in 31. maja ter 1. junija. Vsak dan bomo pri sv. maši prosili za blagoslov pri delu in za odvrnitev naravnih nesreč, povodnji, vojske in drugih stisk. Po maši se bomo z litanijami priporočili tudi vsem svetnikom. Na PRAZNIK GOSPODOVEGA VNEBOHODA, v četrtek, 2. junija bo sv. maša zjutraj ob 8.00 in zvečer ob 19.30.

——————————————————–

TEČAJ PRIPRAVE NA KRŠČANSKI ZAKON bo v dneh od 3. do 5. junija v Kostanjevici na Krki – v župnišču. Začetek v petek ob 18.00.

——————————————————–

REVIJA DEKANIJSKIH PEVSKIH CERKVENIH ZBOROV bo v nedeljo, 5. junija ob 15.00 v župnijski cerkvi v Škocjanu. Predstavil se bo tudi naš MCPZ pod vodstvom dr. Kristine Lovšin Salmič.

——————————————————–

Krajevna skupnost Leskovec organizira v okviru praznovanj ob krajevnem prazniku v nedeljo, 5. junija 2011 ob 20.00 v cerkvi pri sv. Ani Kulturni večer z naslovom BREZČASNI LESKOVEC – »Čas beži in čas razkriva«. Vljudno vabljeni!

——————————————————–

ORATORIJ bo letos v tednu od 4. do 8. julija. Vsi veroukarji bodo v teh dneh prejeli prijavnice s podrobnejšimi navodili. Kdor se namerava udeležiti oratorija, naj najkasneje do 5. junija odda izpolnjeno prijavnico v župnijski pisarni ali svojemu katehetu pri verouku.

——————————————————–

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO SE POČASI IZTEKATA. Veroukarji bodo prejeli spričevala v tednu od 6. do 10. junija. Če so sadovi dela med letom bili dobri, potem bodo počitniški dnevi brezskrbni. Vendar ob razposajenosti in veselju počitniških dni nikar ne pozabi na zahvalo Jezusu, ki ti je skozi te mesece stal ob strani. Med počitnicami poskrbi za vsakdanjo molitev in ob nedeljah redno prihajaj k sveti maši.

——————————————————–

Od 1. junija dalje so večerne delavniške maše ob 19.30. V poletnih mesecih bo ob nedeljah sv. maša ob 8.00 in 10.00