Novomeški škof msgr. Andrej Glavan je sporočil, da imamo župniki pravico od 23. decembra dalje obhajati svete maše z ljudstvom pod pogoji, ki so bili sprejeti 18. decembra in objavljeni v Navodilih slovenskih škofov za obhajanje svetih maš v času epidemije COVID-19.

Glede na možnosti, ki nam jih dopuščajo okoliščine, se lahko v naši župniji vključno od 23. decembra do preklica sv. maše udeležijo naročniki in ožji svojci pokojnih, za katere se daruje sv. maša. To velja za delavnike, nedelje in praznike.

V zimski kapeli v župnišču bodo sv. maše na delavnike ob času, ki je objavljen v Farnem listu.

V župnijski cerkvi bodo sv. maše:

- na božič, 25. 12. ob 8.00 in 10.00

- na god sv. Štefana ob 8.00

- v nedeljo, 27. 12. ob 8.00 in 10.00

Možnost prejema sv. obhajila je v župnijski cerkvi vsako nedeljo, prav tako pa tudi na božič in na god sv. Štefana dopoldne od 9.00 do 9.30.

Važna opozorila:

- Vsak, ki vstopi v sakralni prostor (cerkev, kapela), kjer poteka bogoslužje, je sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo, tako kot velja za vstopanje v druge javne prostore.

- Bolni in ostareli naj svete maše spremljajo po medijih, prejmejo duhovno obhajilo, posvetijo čas molitvi, branju Božje besede oziroma dobrim delom. Prenos svetih maš. ki jih darujejo škofje, bo potekal po Televiziji Slovenija, Radiu Ognjišče in Tv Exodus.

V želji, da bi v svojih srcih pripravili lepe jaslice za rojstvo Božjega Deteta, vas prisrčno pozdravljam!

župnik Ludvik