Spet je tu 15.avgust, praznik Marijinega vnebovzetja, ko naša župnija obhaja farno žegnanje. Na ta dan v naši župniji vsako leto praznujemo tudi zakonski jubilanti, ki so ali še bomo v tem letu obhajali okroglo obletnico poroke.

V cerkvi Sv. Ane se nas je zbralo 12 parov, skupaj z otroki, vnuki, sorodniki in prijatelji. Najstarejši par po staležu je obhajal 60 obletnico poroke, najmlajši 5.

Kako čas beži, pet let je že od tega, ko smo se nazadnje srečali. Nekaj parov smo pogrešali, hvala Bogu pa se nam je pridružilo nekaj novih.

Ker je letos med nami „novi“ župnik Matej, je bilo seveda malo drugače. Pari smo se prijeli za roke in ob poročni koračnici odšli v cerkev. Kako lepo je bilo videti pare, ko smo z roko v roki, kot pred mnogimi leti na dan poroke stopali proti oltarju.

Po nagovoru gospoda župnika, ki nam je položil na srce kar nekaj lepih misli, smo obnovili svojo poročno zaobljubo in se zahvalili za vse prejete milosti v zakonu. Po poročni zaobljubi se je vsak par poljubil, kot na dan poroke.

Koliko lepih občutkov, iskrivega smeha in aplavzov smo bili deležni.

Čudovit obred s sveto mašo je na doživet način z ubranim petjem polepšala družina Drstvenšek iz Leskovca pri Brestanici.

Ob hudomušni razlagi, smo v spomin prejeli simbolično darilo (svečko in vžigalnik). Po blagoslovu je sledilo še skupno fotografiranje za spomin, kajti nikoli več, ne bomo takšni, kot smo danes.

Ob rujni kapljici in sladko slanih dobrotah smo klepetali, si čestitali in se v prijetni družbi zadržali pozno v večer.

Hvala vsem, ki ohranjate lepo gesto in ste kakor koli prispevali, da bo današnji dan nepozaben in da lahko znova in znova podoživljamo svoj poročni dan.

 

                                                                                                        Alenka Volčjak

Fotogalerija!