skof_glavanSREČANJE BIRMANCEV njihovih staršev in botrov z našim škofom msgr. Andrejem Glavanom bo v torek, 3. maja ob 18. 00 v cerkvi. Najprej se bodo škofu predstavili predstavniki posameznih razredov naše veroučne šole, nato pa še posebej letošnji birmanci, ki bodo tudi odgovarjali na škofova vprašanja. Sledil bo škofov nagovor birmancem, staršem in botrom, nakar bo ob 19. 00 sv. maša, med katero bo g. škof na voljo za sv. spoved.

 

Po maši se želi škof ordinarij v župnišču srečati tudi z Župnijskim pastoralnim svetom in cerkvenimi pevci.

——————————————————–

SVETA BIRMA, h kateri bo pristopilo 40 osmošolcev bo v soboto, 7. maja ob 10.00. Birmanci bodo skupaj z botri imeli rezervirane sedeže v prvem delu cerkvene ladje, starši in ostali sorodniki pa bodo zasedli drugo polovico cerkvenih klopi.

——————————————————–

V NEDELJO, 8. maja se bodo v naši cerkvi ob 10.00 zopet zbrali člani prostovoljnih gasilskih društev iz naše župnije, da bi se priporočili svojemu zavetniku sv. FLORIJANU.

——————————————————–

Na 3. velikonočno nedeljo, 8. maja obhajamo tudi PAPEŠKO NEDELJO, ker smo se pred nedavnim (19. aprila) spominjali šeste obletnice izvolitve papeža Benedikta XVI.

——————————————————–

Od 8. do 15. maja bo Cerkev po vsem svetu v znamenju molitve za nove duhovne poklice. Na 4. velikonočno nedeljo, 15. maja – imenovano tudi NEDELJA DOBREGA PASTIRJA – pa bo svetovni molitveni dan za duhovne poklice.

——————————————————–

ŠMARNIČNA POBOŽNOST je v naši cerkvi ob delavnikih zjutraj ob 8.00 in zvečer ob 19.00